Specialitati servite si vorbite!

Aurelio de Laurentiis “cu capul” pentru fotbal

Sunt multe si interesante legendele si povestile sportului, de la campioni celebrii cu vieti sportive de legenda, pana la suporteri sau stadioane pe care s-a scris istorie.

Cazul Aurelio de Laurentis e unul special, a unui om care avea de toate, atat profesional cat si personal…totusi pare-se ca sufleteste nu, daca a avut nebunia sa isi urmareasca un vis…iar el continua.

Regizor de cinematografie si nu oriunde, ci la Hollyood, a lasat toata stralucirea californiana pentru albastrul napoletan si pentru ca…chiar el a spus-o: aici femeile se spala intre picioare si se mananca extraordinar de bine.

In 2004, Napoli se batea pentru evitarea retrogradarii. Din B in C, sa ne intelegem. Avea datorii de peste 70 de milioane. De euro. De
In Serie C, Napoli a reinviat, asa cum a promis regizorul devenit intre timp “domn presedinte”. A strans in tribune cate 51.000 de fani la meciurile din liga a treia. Record in Italia. Si performantele au inceput sa se lege ca jocul de pase, cand inca nu se stia ce e aia tiki-taka.Laurentiis povesteste: “Napoli era moarta de tot cand a ajuns pe mana mea. In 1999, am facut o oferta de 120 de bilioane de lire vechi pentru club, dar am fost refuzat. Cand am preluat-o in 2004, am inceput umili, toti ne scuipau, pentru ca fotbalul murise aici”.

Nebunia continua…Napoli joaca meci de meci cu 50 de mii e suporteri in tribuna, se bate la titlu al doilea an consecutiv si are in gradina jucatori care valoreaza catre suta de milioane de euro, oferte refuzate rand pe rand de regizorul unui film care se anunta de oscar!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s